Rutiner og verktøy for samhandling, identifikasjon og oppfølging av barn og unge, samt prosedyrer som gjelder for de enkelte tjenestene.
BTI-veileder
I alle tjenester som er i kontakt med barn og unge, skal BTI-veilederen være kommunes viktigste rutine og verktøy i arbeidet med barn og unge som det er knyttet en uro eller bekymring til. Veilederen viser ansatte hvordan de skal gå frem med sin uro eller bekymring, hvordan de skal gå fra bekymring til handling og hvordan de ulike tjenestene skal samhandle og koordinere hjelpen som gis til det enkelte barn.
Skole
På skolens hjemmeside finner du skolemiljøknappen (Informasjon foresatte – skolemiljøknappen). Her kan du bruke et skjema hvor du kan melde fra når en elev ikke har det trygt og godt på skolen, på vei til og fra skolen, på SFO eller leksehjelp. Noen eksempler på ting du kan melde fra om er: Mobbing mellom elever, vold, diskriminering, utestenging, baksnakking, rasisme, forhold utenfor skolen, eller andre årsaker til at eleven ikke opplever at det er trygt og godt på skolen.
Sosiallærer/rådgiver eller helsesykepleier er tilgjengelig hvis en elev trenger en voksen å prate med.
Lenke til ulike: hjelpetelefoner eller websider
Forskrift om skoleregler for Berlevåg skole, Berlevåg kommune
Virksomhetsplan for Berlevåg skole 2024-2025
Berlevåg skole plan for et trygt og godt skolemiljø
Berlevåg skole rutinebeskrivelse på krenkende hendelser
Rutinebeskrivelse i arbeid med særskilt språkopplæring opplæring ved Berlevåg skole
SFO/Skolefritidsordning:
Barnehage
Årsplan Berlevåg barnehage 2024-25
Nye vedtekter for Berlevåg barnehage 2023
Beredskapsplan revidert november 2023
Helse
Handlingsplan Berlevåg helsestasjon
På helsestasjonen bruker man i utgangspunktet standardiserte retningslinjer fra helsedirektoratet når det kommer til oppfølging av barn og unge. Noen av de finner du her:
Retningslinjer for helsestasjon og skolehelsetjenesten (herunder helsestasjon for ungdom)